Nu har jeg efterhånden snart haft min G2 i snart to uger.

I de to uger har jeg været meget imponeret over skærmen på den.

Sollys
Skærmen er tydeligt læsbar i alle situationer. Selv i går, da jeg havde den med udenfor i direkte sollys, kunne jeg lige så tydeligt se alle detaljer – og det var ved 60% lysstyrke.

Det værste i den belysning var fedtefingrene, der havde sat sine tydelige aftryk. Men imponerende er det, at skærmen er så tydelig i sollys!

Farver
LG G2’s farvegengivelse er i mine øjne også rigtigt god.

Jeg får ikke fornemmelsen af, at der er “skruet op” for farverne for at gøre skærmen ekstra tiltrækkende (som der fx gøres på TV i Elgiganten). Farverne virker neutrale og naturlige.

Til vurdering af hudtoner bruger jeg naturligvis den uundværlige app “Babe Of The Day”, som hver eneste dag giver en ny mulighed for at vurdere skærmens evne til at gengive (forskellige) hudtoner korrekt… smiley

Skarphed og kontrast
Jeg har tidligere skrevet om skærmopløsningen på G2, herunder sammenlignet den med nogle af mine tidligere mobiler.

I det daglige er det intet mindre end imponerende at kigge på en 5,2″ skærm i fuld HD. Alting står knivskarpt – og kontrasten er i mine øjne fænomenal!

Mens jeg skriver dette, er tekstfeltet hvidt med sort skrift og tastaturet (SwiftKey) er sort med hvide bogstaver på tasterne. Og der er ikke noget hvidt, der ser gulligt ud, ligesom intet sort ser gråt ud.

Billeder og video
På en skærm som denne er det en drøm at se billeder og video. LG medleverer et par (professionelle) fuld HD-videoklip, som ser fantastiske ud. Detaljerigdommen i disse klip er enorm.

Og detaljen med at der kan zoomes i videoklip under afspilning er rigtigt god – omend måske ikke så frygteligt anvendelig i det daglige.

Touchskærm
En vigtig del af skærmen på en smartphone, er dens evne til at reagere, når pølsefingrene giver den kommandoer.

Og her fungerer G2 helt perfekt. Jeg har endnu ikke oplevet, at et tryk er blevet “afleveret” det forkerte sted på skærmen. Og modsat min Nexus 7 kan jeg swipe mellem startskærmene uden at skærmen “hopper tilbage” hvor den kom fra (en kendt og velbeskrevet fejl på Nexus 7 i 2012-udgaven).

Jeg kan også betjene skærmen med mine (tynde) løbehandsker, hvis jeg holder trykket på skærmen lidt længere end normalt. Men alle andre typer handsker end de helt tynde, kan du godt glemme at betjene skærmen med.

Andre mobilers skærme
Når jeg sammenligner G2’s skærm med mine gamle mobiler, er forskellen kæmpestor. Skærmene på de gamle mobiler virker trætte, grå og uoplagte ved siden af G2.

Naturligvis værre jo ældre mobilerne er. Så det er rart at se, at der også er sket en udvikling til det bedre på dette område.

Styring af lysstyrke
På mine tidligere smartphones (og min nuværende Nexus 7 2012) har jeg været træt af, at lysstyrken ikke bliver styret ordentligt. Desuden har det været irriterende, at der kun kan vælges mellem manuel eller fuldautomatisk styring.

Her har LG lært af Apple og indført samme styringsmekaniske som på iPad (og sikkert også iPhone). Nemlig at du kan sætte et niveau for lysstyrken og så lade mobilen selv skrue op og ned ud fra dette niveau.

Jeg har de seneste dage haft lysstyrken på 60%. Og uanset om jeg har ligget i min seng om aftenen eller været i direkte sol, har jeg ikke følt det nødvendigt at ændre på indstillingen.

Godt gået LG!

Konklusion
G2’s skærm er til dato uden sammenligning den bedste skærm, jeg har set på et stykke elektronik!

Den er bedre end alle mine gamle mobiler (tilsammen – næsten), langt bedre end den originale Asus Transformer TF101, bedre end Nexus 7 2012 og bedre end iPad i 3. generation.

Og så er opløsningen på den “lille” 5,2″ skærm 2,63 gange højere end vores halvgamle Panasonic TV på 42″…!!! smiley

Mere om skærmen?
I den nærmeste fremtid påtænker jeg at skrive lidt om G2’s knock on-funktion til at vække mobilen til live.

Så kig forbi igen senere… smiley