I denne uge handler det om LG G2’s anvendelighed.

Jeg dækkede i går knock on-funktionen under kategorien skærm – men den kunne nok lige så godt have været kategoriseret under anvendelighed.

Tidligere har jeg i denne kategori skrevet om G2’s notifikationsområde, som jeg ikke er den største fan af.

Mit første indlæg i denne uge handler om nogle af de mest brugte apps på smartphones – nemlig SMS- og email-apps.

SMS-app
Tidligere har jeg bl.a. prøvet både Handcent og Go SMS. Handcent var mit foretrukne SMS-program i en længere periode.

Men med min HTC One X (med en “ren” Android på) gik jeg tilbage til at bruge Androids indbyggede SMS-app. Og mine erfaringer har været, at den har været både enklere og mindre tung at benytte.

Godt nok har Androids egen ikke samme (vanvittige?) muligheder for at tilpasse den mindste detalje, men hvor specielt behøver et SMS-program egentlig at være?

På G2 fungerer SMS-app’en i høj grad ligesom Androids egen – dog med flere tilpasningsmuligheder og funktioner.

Der er tilføjet et lille fikst popup-vindue (QSlide-funktionalitet), hvor der kan svares direkte. Det er virkeligt lækkert, hvis du lige er i gang med noget andet på telefonen. Og har du brug for at se hele SMS-programmet, trykker du bare på indholdet i den modtagne SMS.


Du har desuden mulighed for at ændre udseendet på dit beskedområde – både baggrundsbillede og bobler kan ændres.

Så hvis du som jeg gerne vil køre det landlige tema – modne frugter og bondegårdsdyr – står det dig helt frit for… smiley


Jeg savner dog muligheden for at gøre skriften i SMS-boblerne endnu mindre end den mindst mulige. Come on LG – det er en 5,2″ skærm, vi har her!

Jeg savner også at det er muligt at bruge QSlide-funktionaliteten, når der skrives en ny mail i en eksisterende tråd. QSlide-ikonet kommer kun frem, hvis der oprettes en SMS helt fra bunden. Og det gør jeg meget sjældent!

Email-app
Jeg har i en lang periode benyttet “K9 Mail” som min foretrukne app til emails. Den har en lang række muligheder for individuelle indstillinger, ligesom du let kan gemme indstillinger og flytte fra telefon til telefon (hvis du kan finde muligheden, der er ret godt gemt).

Med LG G2 har jeg indtil videre kun benyttet LG’s email-app.

Det har jeg gjort af 2 årsager:

– QSlide-funktionaliteten: Det er ret fedt fx at have kammeratens kontonr. og beløbet til overførsel flydende på skærmen i en mail, mens bankapp’en er åben nedenunder.
– Gruppering: Jeg kan godt lide, at mails er delt op under “I dag”, “I går”, “Sidste uge” osv. Det gør efter min mening overblikket i indbakken bedre.

Jeg savner muligheden for at vælge zoom-niveau, når en mail åbnes. Her har “K9 Mail” muligheden for at vise hele mailen og så at kunne zoome ind efter behov. LG har vendt det på hovedet, så du skal zoome ud eller scrolle fra side til side for at se hele mailen. Jeg gentager: Come on LG – det er en 5,2″ skærm, vi har her!

Jeg savner også muligheden for at benytte QSlide-funktionaliteten, når der skal skrives en ny mail. Det kunne jo være, at jeg gerne ville lade mig inspirere af noget andet – fx indholdet på en hjemmeside.

Konklusion
Jeg er overordnet ganske godt tilfreds med de indbyggede SMS- og email-apps på G2. Men der er dog også plads til forbedring!

Det er i hvert fald ros, når en “power-user” som jeg endnu ikke har skiftet til noget andet… smiley

Mere om anvendelighed?
Selvfølgelig – jeg er da slet ikke færdig med LG G2’s fortræffeligheder og udfordringer endnu!

Så kig forbi igen senere… smiley