App’en Life Square er ét af de programmer, som LG leverer med G2.

Life Square kan benyttes til at “optage” alle de aktiviteter, du foretager på din telefon – i hvert fald indenfor nogle forud definerede apps.

Life Square samler information fra følgende apps:


Opsamlingen af ovenstående gemmes i en lang dato-ordnet liste i tekst og billeder, hvor hvert enkelt punkt på listen linker til den relevante app:


Hvis du fx trykker på et billede du har taget, får du billedet vist i galleriet og kan slette, dele osv.

Links til SMS-tråde er dog desværre ikke så intelligente, at de hopper til præcis den SMS, der linkes fra. Der hoppes blot til tråden, så der kan skrives til kontakten. Vil du finde den konkrete SMS, må du selv scrolle (eller søge igen i SMS-app’en).

Selvom du sletter en SMS i dit SMS-program, husker Life Square den stadig. Så skal du slette SMS’en fra elskerinden, skal du også huske at gøre det i Life Square – det gør jeg altid! smiley

Jeg har haft Life Square slået til siden 3. oktober og den har indtil nu samlet rigtigt, rigtigt meget kommunikation, billeder osv.

Spild af krudt eller…?
Umiddelbart kan det jo virke som lidt dobbeltkonfekt at have Life Square kørende. Du har jo al informationen i de andre apps.

Men jeg kan godt se fidusen i at kunne søge efter bestemte ord/vendinger, hvis du ved, at du har sendt en SMS om et eller andet til én af dine venner (men ikke lige kan huske hvem).

Og vil du gerne have vist noget bestemt, kan du med et tryk på menuknappen slå visningen af de ting til og fra, som du ikke vil se:


Og så er det også bare lidt sjovt (og meget skræmmende) at se, hvor meget ens kære smartphone bliver brugt.

Ny forkortelse?
I øvrigt har LG med G2 (så vidt jeg kan se) opfundet forkortelsen “SNS”, som står for Sociale NetværksSteder.

Jeg kan finde forkortelsen på engelsk nogle få steder, men den ser ikke ud til at være specielt udbredt – og slet ikke på dansk.

Så når der i Life Squares indstillinger står “SNS-opdateringsinterval”, er det et udtryk for, hvor tit app’en skal indsamle oplysninger fra Facebook og Twitter.

Ny telefon?
Hvad sker der med din Life Square-historik, når du skifter telefon? Godt spørgsmål – jeg kan nemlig ikke se, at du kan eksportere noget.

Der er mulighed for at gemme – men det du gemmer, ryger blot i arkivet inde i app’en. Og der er heller ikke mulighed for at eksportere herfra.

Så du må være indstillet på at miste alt fra Life Square, når du på et tidspunkt skal videre til ny telefon.

Konklusion
Du kan godt argumentere for, at Life Square er spild af ressourcer på din telefon, men jeg kan på nuværende tidspunkt godt se idéen.

Og det tror jeg faktisk også mange andre kan. Fordelen ved at have “alt” samlet ét sted.

Spørgsmålet er så, hvor langsom Life Square bliver, når den har indsamlet oplysninger i et års tid?

Brugen af Life Square kan dog blive hæmmet af, at der ikke er mulighed for at eksportere dine data til ny telefon, PDF-fil, webside eller lignende.

Og husk så lige at sætte kode på Life Square – hvis nu du alligevel skulle glemme at slette SMS’en fra elskerinden!

Mere anvendelighed?
Jeg regner med, at der kommer mindst et par indlæg mere om anvendelighed i denne uge.

Så kig forbi igen senere… smiley