Jeg fik i går eftermiddags en mail fra LG, hvor de skrev, at alle vi testpiloter ville få tilsendt et eksemplar af det specielle LG G2-cover med navnet QuickWindow.

Det lå i postkassen i dag. Det lovede brev fra LG Nordic indeholdende et styk QuickWindow. Tak for det!

Idéen bag QuickWindow er, at du gennem “vinduet” kan få (visse) notifikationer, besvare opkald, tjekke tiden osv.

Herunder følger en længere billedserie af QuickWindow… smiley

Sådan ser ydersiden af QuickWindow ud (med fedtefingre!) – bemærk ligheden i designet med bagsiden af selve telefonen:


Indersiden af QuickWindow – inden G2 flyttede ind:


Indersiden af QuickWindow efter indflytningsfesten:


QuickWindow med G2 og “flappen” lukket i:


Bagsiden med telefon – stadig stilfuld:


Knapperne tættere på – stadig lette at gå til:


Forsiden med tændt QuickWindow:


Aktivering af QuickWindow
Det lyder avanceret – men det er det ikke.

For at benytte G2 med QuickWindow skal du gå i “Indstillinger” > “Generelt” > “Tilbehør” > “Feltet QuickWindow” og sætte et flueben.

Nu er din G2 sat op til at benytte funktionen.

Muligheder og begrænsninger
Udover det åbenlyse – at din G2 tager nogle millimeter på i tykkelse, højde og bredde – virker QuickWindow faktisk ret gennemtænkt.

Det tænder/låser op og slukker/låser for din G2, når det åbnes og lukkes – fuldstændig som en iPad med Apples Smart Cover.

Hvis du bruger knock on i vinduet, får du mulighed for at se uret (10 forskellige), vejr (med ur) eller musikafspiller. Det lille vindue slukker selv efter få sekunder. Samme resultat får du, hvis du tænder med power-knappen.


Har du tændt dit QuickWindow med knock on eller power-knappen og åbner flappen, skifter skærmbilledet øjeblikkeligt til fuld visning af din startskærm – og omvendt hvis du lukker.

Modtager du et opkald, kan det besvares og afvises i dit QuickWindow – det er altså ikke nødvendigt at åbne flappen.

Og så lige lidt ros til LG: Det er super, at både kamera og knapper kan benyttes, selvom flappen er bøjet om på bagsiden!!! Det er sgu gennemtænkt – eller det kan selvfølgelig også være rent held… smiley

Kvalitetsfornemmelsen
Tidligere har jeg talt om kvaliteten af selve telefonen. Her var jeg overordnet set ganske godt tilfreds.

Så når der skal et cover på en kvalitetstelefon, skal det naturligvis ikke være noget billigt skrammel! Billigt er QuickWindow dog heller ikke, da prisen ligger fra omkring 230 kr. på nettet.

Men kvalitetsfølelsen svarer heldigvis til prisen. G2 passer perfekt ned i “skålen” og QuickWindow virker næsten som en integreret del af telefonen.

Desuden er “flappen” lavet af et virkeligt lækkert materiale (plastik og mikrofiber). Flappen har et diskret “LG G2”-logo i bunden og selve vinduet er rammet ind i aluminium.

Jeg tør næsten ikke skrive det…men jeg gør det alligevel. Det virker rent kvalitetsmæssigt som noget, Apple har lavet. Så kan QuickWindow vist ikke få meget større ros… smiley

Selvom coveret naturligvis beskytter din G2, skal du dog huske, at vinduet altid står åbent. Der er altså ingen beskyttelse mod ridser i QuickWindow-feltet. Så du skal ikke lægge din G2 i lommen med nøglerne – heller ikke monteret i et QuickWindow.

Jeg savner…
Jeg har desværre ikke mulighed for at læse/screene mails og SMS-beskeder i mit QuickWindow.

Når jeg modtager en SMS, tænder vinduet og SMS-ikonet vises kortvarigt. Men jeg er desværre nødt til at åbne flappen for at læse SMS’en.

Når nu en SMS kan vises i et lille vindue på startskærmen, skulle det vel også være muligt at vise den i mit QuickWindow?

Men den klarer LG forhåbentlig i en softwareopdatering… smiley

Konklusion
Jeg er som hovedregel ikke specielt glad for covers på mine mobiler. Jeg foretrækker den rene vare, hvor enheden fremstår som den blev skabt af designeren.

Det er jo lige til at tude over, når en nybagt iPhone-ejer kommer med “dyret” pakket ind i silikone – hvorfor så overhovedet købe en (meget) dyr designermobil i glas og aluminium?

Men eftersom G2’s QuickWindow giver mig noget, som jeg ikke havde, inden frakken kom på, kan jeg godt se idéen.

Jeg beskytter min dyre telefon og får samtidig nogle fede funktioner. Det er jo en win-win osv. osv.

Så QuickWindow får en smiley fra mig!

Flere indlæg?
Pilottesten af LG G2 lakker mod enden for mit vedkommende. På lørdag bliver sidste dag, da jeg ikke har mulighed for at skrive indlæg søndag.

Inden tæppefald planlægger jeg dog et indlæg omkring lyd og de medfølgende hørebøffer, ligesom jeg forventer at lave en (større eller mindre) opsamling af alle mine foregående indlæg.

Så kig forbi igen senere… smiley