Hvordan er LG G2 så i min hånd?

Hvordan fungerer knapperne på bagsiden?

Hvordan ser den egentlig ud? Pressefotos kan jo få selv en Hyundai Matrix til at se (næsten) godt ud… smiley

Svar på alle dine spørgsmål om designet på G2 finder du i dette indlæg… (forhåbentlig)

Jeg har i øvrigt tidligere skrevet om byggekvaliteten, så det kan du finde i et andet indlæg (klik på kategorien “G2 generelt” i højre side).

Udseende
G2 er efter min mening en flot telefon. Mit eksemplar er holdt helt i sort, men med et diskret LG-logo på forside og bagside.

Forsiden er skærm, skærm og atter skærm – og så lige en højttalergrill øverst.


Udover højttalergrillen på forsiden er der også (fra venstre) frontkamera, lys- og afstandssensor samt notifikations-diode. Sidstnævnte kan lyse i flere forskellige farver.


På bagsiden er der – udover logoet – de famøse knapper (volumen op/ned og power), en blitz og selvfølgelig kameraet.


Bagsideknapperne og det særlige mønster i bagpladen ses tydeligt her (det er power-knappen i midten):


Jeg kan rigtigt godt lide mønstret på bagsiden af telefonen.

Jeg må dog give diverse anmeldere ret i, at den er ret slem til at fange og fastholde fedtede fingeraftryk. Det er dog ikke noget, der generer mig i hverdagen.

Nu er der jo aldrig støv eller fedtede fingre på pressefotos – hvis de da overhovedet er fotos? Men i den virkelige verden er G2 (også) en rigtigt nydelig telefon.

Der er ikke så meget wow-faktor over den. Intet guld og glimmer. Bare masser af stilfulde sorte flader – i øvrigt brudt af en tynd sølvfarvet stribe hele vejen rundt langs kanten (i samlingen mellem bagside og forside).

I hånden
G2 ligger godt i hånden. Jeg har på intet tidspunkt i de sidste 2½ uge været ved at smide den på gulvet, fordi den var på vej til at glide ud af min hånd.

Det er efter min mening én af de store fordele ved netop den type plastik, der er anvendt til G2. Hårdere plast eller aluminium har en tendens til at være glattere.

I forhold til at énhåndsbetjene G2 har jeg mine udfordringer. Jeg skal helst befolke den øverste række ikoner på startskærmen med de apps, som jeg sjældent bruger, da de ikke er til at nå med én hånd.

Det er dog ikke kritisk, da jeg efter at have haft en HTC One X har vænnet mig til, at nogle opgaver med mobilen bare er lettere med to hænder. Men 5,2 tommer skærm kræver altså seriøst store landmandshænder, hvis du skal kunne nå alle hjørnerne med én hånd.

Bagsideknapper
De er slået stort op af LG – knapperne på bagsiden. Og et stykke hen af vejen kan jeg godt se pointen.

Efter 2½ uges test er jeg dog endnu ikke helt overbevist om deres fortræffeligheder.

Vækning af mobilen foretager jeg 98 ud af 100 gange med knock on-funktionen. Tilsvarende med slukning af den. Så dermed er power-knappen sat lidt ud af drift – pånær når jeg har handsker på.

Volumenknappernes placering er rigtigt gode under opkald. Selvom det ikke er meget, jeg ringer i min mobil, har jeg da nået at teste det.

Jeg har endnu ikke benyttet de to volumenknapper som genveje til hhv. QuickMemo og kamera. Men jeg tænker, at lynstart af kameraet nok skal blive anvendt. Genvejen til QuickMemo kunne jeg godt tænke mig at lave om til noget andet – men den mulighed har jeg desværre ikke (endnu…softwareopdatering please!).

Til de der synes volumenknapperne er irriterende under afspilning af video, kan jeg kun sige: Brug LG’s videoafspiller! I den kan du skrue op og ned for lyden ved at køre fingeren op og ned i skærmens højre side – og i øvrigt styre lysstyrken i venstre side.

I nogle tilfælde har mine fingre svært ved at mærke, om de har fat i en volumenknap eller power-knappen. Det fører nogle gange til en slukket mobil, hvor der blot skulle have været skruet ned. Men det er vist et spørgsmål om tilvænning.

I nogle anmeldelser har anmelderen rynket på næsten af kameraets placering i forhold til knapperne. Det har jeg dog intet problem med. Jeg kunne aldrig finde på at bruge volumenknapperne som zoom eller udløser, når jeg tager billeder med det primære kamera. Det har jeg jo skærmen til.

Og på trods af, at mine fedtede fingre har været overalt på kameraglasset, har jeg på intet tidspunkt konstateret, at glasset har været fedtet til. Hvordan mon det er muligt?

Konklusion
Jeg er meget tilfreds med designet på LG G2. Den er enkel, men stilfuld. Den har desuden masser af skærm for pengene.

Bagsideknapperne fungerer i de fleste tilfælde hensigtsmæssigt, men kan også være svære at holde styr på en gang imellem.

Alt i alt et super design – og dejligt, at der er tænkt nyt og anderledes!

Mere om design
Da jeg som de andre testpiloter har fået tilsendt et QuickWindow (cover til G2), kommer der snarest en kort (?) anmeldelse af dette.

Så kig forbi igen senere… smiley