Som lovet har jeg kigget lidt på G2’s evner som musikmaskine.

Jeg skal skynde mig at sige, at dette er endnu en af mine højst uvidenskabelige tests, hvor det primære værktøj er én af de 5 sanser, jeg er udstyret med fra naturens hånd… smiley

Og ja – godt gættet – det er hørelsen, der er kommet på arbejde i dag!

Jeg har lyttet til lidt forskelligt musik med G2 i fire forskellige opsætninger:

– Den indbyggede højttaler
– De medfølgende in-ear høretelefoner (Quadbeat 2)
– Mine Urbanears Medis høretelefoner
– Mine Sennheiser HD 437 høretelefoner

Og så har jeg i øvrigt tidligere skrevet om lyd i bilen med G2 og bluetooth-tilslutning. Se indlægget i kateorien “Ydeevne”.

Den indbyggede højttaler
Først og fremmest: Selvom det i bunden af telefonen ser ud som om, der er to højttalere, er der kun én (den til højre). Den anden “grill” gemmer på mikrofonen.

Med hensyn til lydkvaliteten, må du love mig én ting: Brug kun den indbyggede højttaler til ringetoner og som vækkeur! Og så må du en sjælden gang (i nødstilfælde) bruge den til at vise et sjovt klip på Youtube.

Men du må for alt i verden ikke bruge den som musikafspiller.

For kvaliteten af lyden fra den indbyggede højttaler er lige så katastrofal som på de fleste andre smartphones. Diskant og mellemtone er godt blandet sammen og bassen glimrer ved sit fravær.

Og så er det i øvrigt ikke særligt smart, at højttaleren mister 99% af sin kraft, hvis den bliver dækket af en finger, et stykke stof eller andet. Det er i øvrigt endnu en grund til at den skal “stå på hovedet” i din lomme.


De medfølgende “Quadbeat 2” høretelefoner
Navnet lyder jo meget fancy. Og de har faktisk også noget at have det i.

Lyden fra LG’s Quadbeat 2-høretelefoner er ganske udmærket. Der er i mine ører ganske god lyd i hele registret. Detaljerne i de lyse toner kommer fint frem samtidig med, at der er godt med bas.

Men eftersom der er tale om in-ear høretelefoner, lukker de også alt andet ude. Så de kan være livsfarlige i trafikken!

Og så til årsagen til, at jeg desværre ALDRIG kommer til at bruge dem til noget som helst: Hvis du bevæger dig det mindste eller blot strejfer ledningen på dem, bliver lyden fra dette øjeblikket sendt via ledningen direkte ind i ørerne.

Det er ganske enkelt forfærdeligt at prøve at lytte til musik, mens jeg er i bevægelse. Jeg prøvede faktisk at bruge dem som stetoskop, da de er omtrent lige så følsomme overfor bevægelse… smiley Men jeg kunne trods alt ikke høre mit eget hjerteslag!


Nåhhh nej – her var det rigtige billede… smiley


Urbanears Medis
Jeg købte mine Urbanears Medis for et par år siden og har primært brugt dem til løb.

De sidder i øvrigt fantastisk godt fast i ørerne på grund af deres (meget) specielle udformning. Det er de første hørebøffer, jeg har brugt til løb uden at have tabt dem på noget tidspunkt!

Med Medis i ørerne er lydkvaliteten en smule under, hvad LG’s egne høretelefoner kan præstere. Til gengæld er de meget lidt følsomme overfor ledningsberøring og -bevægelse (ledningen er beklædt med stof).

Der er stadig god detaljeringsgrad i lyden, men bassen er lidt mindre fremtrædende. Den primære årsag til dette er nok, at Medis ikke lukker alt andet ude, som Quadbeat 2 gør. Du kan altså stadig høre trafikken, hvis ikke du skruer for højt op.

Urbanears Medis koster i øvrigt i omegnen af 400 kroner.


Sennheiser HD 437
Som reference har jeg også lyttet med mine Sennheiser “åbne” høretelefoner, som primært har været brugt som høretelefoner til vores digitalklaver.

Lydkvaliteten i disse er klasser over hvad både Quadbeat 2 og Urbanears Medis kan præstere.

Der er pludselig meget bedre bund i lyden, ligesom både detaljeringsgrad og fornemmelsen af rum i musikken er meget bedre.

Og så er HD 437 (som efterhånden er en gammel model) i øvrigt ganske billige. Jeg har lige set dem på nettet til under 200 kroner.


G2’s evner som musikmaskine
Det var vist mange ord om høretelefoner – men hvordan klarer G2 sig som musikmaskine?

Jeg er indtil videre rigtigt glad for musikafspilleren i G2. Den giver et godt overblik over mit musikbibliotek. Dog savner jeg muligheden for at kunne fra- og tilvælge de mapper, som jeg vil bruge til at opbygge musikbiblioteket.

Den indbyggede equalizer byder på en række forskellige præ-indstillinger samt manuel styring på syv forskellige frekvenser. Ingen af præindstillingerne lyder dog specielt godt i mine ører, så jeg vil anbefale den manuelle styring, hvis du ønsker at tilpasse lyden.

Og så er det jo muligt at lytte til “hi-fi musik” på G2 – altså højopløst musik, hvor ingen detaljer er skåret fra i komprimeringsøjemed. Denne funktion er dog efter min mening intet værd for 99,9% af de mennesker, der køber en G2.

For dels er lyd i den kvalitet ikke specielt udbredt og dels fylder det godt og grundigt på telefonens indbyggede hukommelse. Men det lyder jo godt – altså også i markedsføringen… smiley

Konklusion
Personligt kan jeg på ingen måde anbefale musik i hverken den indbyggede højttaler eller de medfølgende høretelefoner.

Selvom lydkvaliteten i Quadbeat 2 er ganske udmærket, falder de helt igennem på følgelyde, når du ikke sidder HELT stille!

Skal du bruge dine høretelefoner til løb, kan jeg varmt anbefale Urbanears Medis. Men er dit primære lyttebehov derhjemme eller på farten, får du ikke noget bedre end et par åbne (eller lukkede) høretelefoner.

Du skal som nævnt ikke smide mere end et par hundrede kroner for at få noget, som er klasser bedre end de medfølgende høretelefoner.

Nu kom dette indlæg måske nok til at handle mere om de testede høretelefoner, end om lyden fra G2. Men det er måske også et udtryk for, at jeg nok ikke er den største lydentusiast i verden.

Så medmindre musikkvaliteten er direkte generende, er det som regel ok med mig.

Det/de sidste indlæg
Så lakker det mod enden for min pilottest af LG G2, der officielt slutter på søndag.

Jeg forventer dog at udgive et sidste (opsamlende) indlæg i morgen.

Så kig forbi igen senere… smiley